Dr. Arthur Bricoux

A fost unul dintre cei mai faimosi columbofili pe care i-a avut BELGIA .A fost un crescator de prima clasa si un maestru in arta reproducerii porumbeilor. Porumbeii Bricoux erau cei mai constanti zburatori la acele timpuri.Porumbeii lui erau de neinvins. Dr. BRICOUX a fost un mare maestru din 1919 pana in 1939.
 
Porumbeii Bricoux au castigat 14 premii nationale, au sosit pe locul doi de 12 ori si au incheiat de 124 de ori in primii 20. Succesul sau a fost atat de mare incat adversarii sai l-au acuzat ca foloseste droguri sau injectii. El a devenit celebru din momentul in care a facut schimb de pui cu campionul Frantei “Paul Sion” din Tourcoing.
 
Dr. BRICOUX a aplicat incrucisarea intre rude insa a precizat si ca trebuie sa introduci la un moment dat sange strain daca ai de gand sa reproduci in consangvinitate stransa o lunga perioada de timp. Bricoux mai spunea ca acela care nu-i poate bate pasarile in curse cu oricare porumbel din orice crescatorie nu va putea sa-i ia locul si titlul de cel mai titrat columbofil. El mai spunea ca este foarte important sa folosesti porumbei crescuti in consangvinitate stransa cand vrei sa-i incrucisezi cu porumbeii proprii.
 
Dr. BRICOUX nu a zburat niciodata cu puii. El zbura yarlingii pe cuib si maturii la vaduvie. A fost primul care a folosit ca metoda vaduvia ceea ce explica de asemenea si superioritatea lui. Porumbeii de doi ani zburau in concursuri de 600km iar cei mai in varsta trebuiau sa concureze in cele mai lungi si dificile concursuri. El este cel care a inventat practic concursurile pe distante lungi. Spunea ca un crescator trebuie sa se specializeze pe o singura disciplina (ex:viteza,demifond…..) iar cea mai buna metoda de selectie este cosul.
 
Mai 1940: Dr. BRICOUX isi paraseste locuinta sa fuge panicat. Toti porumbeii sai au fost omorati intr-un contraatac al armatei Franceze. Dr. BRICOUx s-a suparat foarte tare ,dar si-a procurat pui de la cei doi prieteni ai sai: Nestor Tremmery si Caramin din Chatelet. Porumbeii lui Tremmery si Caramin erau in mare parte Bricoux.Dr. BRICOUX a murit cateva luni mai tarziu.Fiul sau ARTHUR BRICOUX nu a avut nici timpul si nici daruirea tatalui sau , el vanzand porumbeii in 1952.
 
Cei mai faimosi porumbei ai lui Dr.BRICOUX:
“Kleine Geschelpte”288493/26-a castigat in decurs de 5 ani de 5 ori Nat.PAU, a foat unul dintre cei mai mari campioni ai doctorului.
“Rode Libourne”-3039973/28

  • 1930: 4 Nat. Angouleme

  • 1931: 1 Libourne(local club Charleroi)

  • 1932: 1Nat. Angouleme

  • 1933: 1 Nat. Bourdeaux

 
“Goede Rode Bricoux”-277541/29

  • 1931: 2 Nat. Angouleme

  • 1932: 4 Nat. Toury

  • 1933: 2 Angouleme

 
“Bordeaux Bricoux”

  • 1934: 2 Bordeaux

  • 1936: 1 Biarritz

  • 1937: 1 Chateauroux

  • 1938: 1 St-Vincent

  • 1939: 17 Dax

 
“Grote Rode”- acesta a fost cel mai bun zburator in 1933.
”Jules Cesar” a fost cel mai faimos fondator al crescatoriei BRICOUX.Era un mascul rosu.
“Bon Ecialle”(mascul rosu) a castigat locul 1 Nat Dax,cu o ora avans fata de locul doi.
“Petit Roux”(mascul rosu)-locul 2 Nat. Bordeaux si 16 Nat Dax.
“St-Vincent”- a castigat locul 2 respectiv 10 Nat. Bordeaux si 7 Nat. St-Vincent.
Alti porumbei faimosi au fost”Plume Noir”,”Tache Blanche”,”Roux Favori” etc…Dr. BRICOUX a fost un sustinator al consangvinitatii timp de mai multi ani. Avea multi porumbei rosii iar ceilalti crescatori ii numeau “Locomotivele Rosii”.