Asociatia Columbofila Suceava record de participare in cea mai titrata Expozitie Nationala organizata de FCPR

In perioada 29.11.-2.12.2012 in Municipiul Targu Mures FCPR-ul a organizat o frumoasa si atractiva Expozitie Nationala. Un asamblu expozitional remarcabil cu o sala de 3000mp, cu hotel inclus, restaurante, sala de banchet, etc. Dl Bardos vice-presedintele Federatiei Columbofile Internationale
 
de la Bruxelles a fost uimit de splendoarea expozitiei lund in calcul organizarea Cupei Continentale in 2016 si a olimpiadei columbofile la Targu Mures. In sezonul columbofil 2012 s-au intrecut numai putin de 432911 porumbei calatori  apartinand unui numar de 7435 crescatori. Columbofilii din meleagurile Tarii de Sus au prezentat la Targu Mures 162 porumbei calatori care in sezonul competitional din anul 2012 au reusit sa indeplineasca punctajele riguroase de participare prevazute in Regulamentul National pentru practicarea sportului cu porumbeii calatori. 
La categoria sportiva pe Asociatii, sucevenii au obtinut doua titluri nationale la Fond si As fond.
Membrii columbofili din Asociatia Suceava s-au evidentiat fiind laureati in multe categorii sportive. Remarcabila prin unicitatea performantei este prestatia columbofilului Ujeniuc Liviu. Un porumbel de al sau a fost declarat Campion National la categoria As National, fiind singurul din tara care a reusit o performanta rarisima, clasarea in toate categoriile sportive, viteza, demifond, fond, general si maraton. Ne permitem o paranteza, valoarea unui asemenea exemplar in Belgia, tara mondiala a columbofiliei, se ridica la peste 200000euro. Vreau sa fiu scuzat pentru evaluarea unei adevarate bijuterii care tezaurizeaza intr-o masa corporala de numai 300gr si cateva centigrame de substanta nervoasa un adevarat monument de intelepciune si vointa. Pentru sufletul crescatorului briliantul inaripat are valoare inestimabila. Orice lucru maret este la fel de greu de indeplinit pe cat este de rar.
Columbofilul nostru Tugui Petrica a realizat o premiera mondiala, fiind declerat Campion National cu un puisor de numai 5-6 luni. In campionatul puilor Tugui Petrica a castigat doua concursuri de maraton de la Elblag-Polonia, peste 800km distanta aeriana. Reusita columbofililor suceveni la zborurile cu puii in anul 2012 de la maraton a trezit interesul unor pasionati din tari in care sportul columbofil se bucura de mare traditie. 
Laureati cu titlul de Campion National au mai fost: Lazar T. Ionel, categoriile demifond palmares si fond palmares, fratii Hatu pentru fond palmares 3 ani, Nita Mihai, maraton palmares 3 ani, Matei Ilie maraton palmares crescator, Rusu Isac, as fond maturi.
Pe podiumul de premiere ocupantii ai locului doi au fost: Rusu Vasile, Hojbota Toader, Ursu Cornel+David. 
Pe locul trei s-au clasat: Gagea Ionut, Penteliuc Ghita, Ursan Vasile, Maftean Sorin, Perejuc Liviu+ Marian.
Cu mare bucurie evidentiem prezenta in premiera si la categoria sportiva a copiilor pana la 16 ani. Elevii colombofili Solovastru Claudiu si Bargauan Cosma sunt ocupantii locurilor trei.
Felicitam premiantii si de asemenea felicitam toti columbofilii pentru reusita concursurilor.
Comitetul de conducere al Asociatiei Suceava ureaza tuturor membrilor columbofili Sarbatori Fericite, La Multi Ani si succese in concursurile din anul 2013.
 
Trimis de dr Bilius Mircea, presedinte onorific Asociatia Judeteana Suceava.