Cel mai bun porumbel care a zburat vreodata la Barcelona

Damaret A  " 'Barcelona' 2106367/58-Cel mai bun porumbel care a zburat vreodata in Barcelona". De doua ori castigator la International Barcelona! In anii 1962 si 1963.

 
Sportul interantional de porumbei a primit un pumn in anul 1962 cand A Demaret din Ottignies a castigat International Barcelona pentru a doua oara cu masculul sau argintiu  de patru ani. Asemenea lucru nu s-a mai intamplat niciodata inainte si nici in anii care au urmat de atunci.
 
 
 
Multe recorduri au fost rupte, se intampla regulat, dar recordul masculului argintiu al Barcelonei ar putea sta pentru totdeauna.
 
In anul 1963 A. Demaret l-a vandut lui Daniel Devos din Dikkebus care era pe atunci un barbat cu o greutate considerabila (130 de kg) si care a platit pentru acest porumbel aproape greutatea sa in aur.
 
'Barcelona' a fost pus in "herghelie" daca putem spune asa iar in noiembrie 1965 avea deja 31 de fii si fiice in reproducatoarele spatioase a lui Devos.  In august 1965, 'Barcelona' a fost vandut unu crescator japonez extrem de bogat care a platit pentru acesta o veritabila avere. Daniel Devos, a renuntat la cursele cu porumbei si a vandut totul: crescatorie, materiale, totul pe 14 si 21 noiembrie 1965.
 
Ne intoarcem la faimosul zburator 'Barcelona', merita sa vorbim despre el.
 
Pedigree-ul castigatorului Barcelona arata ca era in cea mai mare parte Bricoux.
 
Alaska ( numele aceste crescatorii vine de la compania de margarina a proprietarului, el era din Jumet iar mai tarziu s-a mutat in Amay), era in primii ani de la terminarea razboiului, un veritabil stoc Bricoux  in timp ce Notary Herman din Ceroux-Mousty a pastrat puri porumbeii Tremmery prin consangvinizarea lor in timpul unei perioade de ani.  Preponderenta culorii argintii a porumbeilor provine de la porumbeii Bricoux crescuti de Tremmery din Oudenburg.
 
Din momentul in care a ajuns la Dikkebus, spre sfarsitul lunii august  a anului 1963, 'Barcelona' a fost tinut intr-un compartiment de reproducere special si individual unde a fost culpat cu cel putin noua femele diferite.  Din aceasta reproducere au reiesit 31 de fii si fiice ramase la sfarsitul lunii noiembrie a anului 1965, din cele noua femele diferite. 'Barcelona' nu a crescut niciodata vre-un porumbel tanar. Ii era permis sa ste pe oua intre 8 si 10 zile dupa care ii era data alta femela. Ca o chestiune de informatie sau in cazul in care cineva detine un descendent din 'Barcelona', mai jos am inclus un rezumat despre cele noua femele cu care a reprodus.
 
1. 'Schone 87/45' reprodusa de Daniel Devos din porumbei direct de la fratii Cattrysse din Moere. Parintii ei au fost '87'  si '45', la fel ca si faimosul 'Blinde' de la A. Dussee din Tilburg.
 
2. Sora castigatorului la Olimpiada Ostend, 'Parker' din Anglia. Daniel Devos a cumparat castigatorul si toate rudele acestuia.
 
3. 'Grote Blinde' o femela albastra, fiica unui fiu de-a lui 'Prins' si a lui 'Blinde' , porumbei de-ai faimosului  Hector Desmet din Tilburg. Mama sa a fost 'Oude Steek' fiica unui frate de-a lui 'Klein Zotteke' si a lui 'Koerspaard', ambii parinti fiind 100% Huyskens- Vanriel.
 
4. O fiica a  porumbelului 'Parker'.
 
5. Mama unui castigator la Olimpiada Osten.
 
6.  Fiica fratilor Cattrysse 87/45 .
 
7. Sterke Oog' sora lui 'Grote Blinde' descris la numarul 3.
 
8. 'Princes l' de la Hector Desmet.
 
9, 'Oude Steek' o femela Huyskens- Van Riel. Fiica lui 'Klein Zotteke' si a lui 'Koerspaard'.