Nedelea Zamfir Floresti si Super Campioana Nationala 463054-09

Super Campioana  Nationala   463054-09  si chiar nu exagerez deloc spunand asta deoarece  aceasta femela deosebita a facut o perfomanta  extraordinara  28 de etape clasate in doi ani 2011,2012 !!! Anul trecut in conditii destul de dure  a obtinut  Locul  1 National  AS Maturi  406 pct: minin 3000 km clasati  si  Loc 2 National   Maturi  General 34 pct: doua cupe pe podiumul National UCPR ,dar in anul 2012 un an destul de greu pentru toata Romania  canicula de 37 grade si eruptii solare cu pierdei mari si-a aratat valoarea cu adevarat a indeplinit norma la 7 categori :
 

  •     Loc 17 National demifond maturi cu 21:05 pct.
  •     Loc 7 National General cu 24:43 pct.
  •     Loc 2 National Palmares Viteza
  •     Loc 13 National AS Maturi  568 pct:minin 3000 km clasati 
  •     Loc 1 National General Palmares
  •     Loc 3 National Palmares Demifond
  •     Loc 1 National AS Pamares 2 ani
  •     4 cupe pe Podiumul National 2012

 
Tatal ei l-am achizitionat de la bunul meu prieten si cunoscutul  columbofil Savu Florin din Medias ,iar mama este din crescatoria proprie….
 
Nedelea unul dintre fruntasii columbofiliei din comuna noastra, si anume domnul Nedelea Zamfir (Zambi). Ca si alti iubitori ai porumbeilor voiajori, Nedelea Zamfir s-a indragostit de porumbei inca din copilarie, aceasta pasiune ducand-o de multe ori la extrem. In prezent detine numeroase trofee datorita unui volum de munca foarte mare si a unor sacrificii pe care acest columbofil le-a facut in toti acesti ani. Actualmente Nedelea Zamfir este responsabil tehnic in cadrul clubului “Soimii Floresti”, experienta sa in acest sport fiind de mare ajutor .
* Domnule Nedelea, se stie ca a-ti iubit de mic copil porumbeii, insa cind a-ti inceput sa practicati sportul columbofil?
 
Prima mea cotizatie ca si membru columbofil a fost in anul 1979, an in care am inceput concursurile cu numai 7 porumbei.
* In ce an au venit primele rezultate in concursuri?
 
Cea mai buna clasare a mea intr-un concurs, a venit in anul 1982, un loc 3 la un concurs cu lansare Lublin -Polonia, dintr-un numar de  2125 de porumbei. Aceasta clasare tin sa o dedic regretatului nostru coleg si prieten, Mihai Dumitru, un om de care imi aduc aminte cu placere. De la acest crescator am avut porumbita care a ocupat locul pe podium in acel an.
* De la cine a-ti  invatat “meserie”, cine v-a fost alaturi in primii ani ai practicarii acestui sport?
 
Atunci posibilitatile de informare nu erau ca acum iar datorita concurentei, multi erau secretosi in a te invata toate aspectele ce tin de concursurile cu porumbei. Mai ne dadeau mici sfaturi pe care le “culegeam” de la ei, iar toate acestea puse cap la cap, mi-au oferit posibilitatea de a prinde experienta si de a ajunge sa concurez de la egal la egal cu toti ceilalti membri. Insa nu pot spune ca a fost cineva care sa ma ajute in mod expres.
* Care au fost primele achizitii de porumbei?
 
Dupa satisfacerea stagiului militar, am procurat porumbei de la columbofilii consacrati de la noi si anume, Bajenaru Badea, Catrina Victor si regretatul Vasile Ion. Apoi am inceput sa aduc porumbei din Bucuresti de la crescatori cu nume grele in columbofilia din Romania. Astfel am procurat 2 porumbei, o femela din liniile R.Van Spitael si P.Dordin si um mascul din linia Delbar. Din aceasta pereche am populat voilera, iar ca dovada ca acea pereche a fost deosebita, si acum detin porumbei ce au sangele celor doi. Atunci, din aceasta combinatie a rezultat un mascul, 174321-88 care a ocupat locul 1 din 809 porumbei la un concurs de fond cu lansare de la Kelm- Polonia. Tot din aceasta pereche am mai avut descendenti cu  rezultate foarte bune si aici as enumera locul 11 Kelm- Polonia, locul 21 Presmyls-Polonia, etc., iar  femela 222002-90, din aceasi pereche s-a clasat in primii 10 porumbei de la concursul Terespol- Polonia. Dintr-o fiica a celor doi si un mascul din linia R.Sion a rezultat 122370-92 care a concurat la numai 7 luni in 5 concursuri in tara si 4 la fond, pierzandu-se la Terespol. Acel porumbel a revenit acasa dupa 3 ani dupa care a obtinut numeroase premii: loc 1 Bacau, 17 Suceava 1 si 21 Suceava 2.


 
Bineinteles, am mai avut numeroase victorii de atunci, clasari bune atat pe club dar si la nivel national, marturie stau cataloagele cu clasamentele nationale. Ca rezultate deosebite as aminti femela 122063-99 care a avut rezultate foarte bune in concursuri, culminand cu 2 clasari de maraton intr-un singur an din localitatea Krasnodon- Ucraina. Un alt rezultat deosebit este cel al porumbelului 136013-02 ocupand locul 1 pe tara la categoria maraton-tineret FCPR expozia Cluj.


 
Alte rezultate se gasesc, cum spuneam, in cataloagele nationale.
 
Un gand pentru vizitatorii siteului nostru.
 
Doresc sa transmit cititorilor acestui site multa sanatate, concursuri reusite si vant in pene!
 
Va doresc tuturor columbofililor un an nou fericit
 
Trimis de : Savu Florin