Jules Rijckaert

Nu mulţi campioni în sportul cu porumbei au curajul să explice modul în care păsările lor sunt hrănite şi ce fac cu porumbeii lor pentru a deveni in fiecare an unul dintre cei mai mari campioni.
Un jurnalist nu trebuie niciodată să repete lucrurile pe care le aude de la ceilalti, dar trebuie să ofere cititorilor, jurnalului sau, faptele reale asa cum ii sunt date. Şi nu trebuie să scrie povestiri fantastice, care sunt lipsite de valoare pentru cititorii lui, dar trebuie să ajute novicii in sportul columbofil cât mai mult posibil, astfel încât el sa poata imbunatati performantele sale.
In cele ce urmeaza, avem un articol dat de catre Jules Rijckaert, un campion fenomenal, articol scris cu propriile sale cuvinte şi in care va va arăta modul de a gestiona păsările, pentru ca acestea sa aiba performante mai bune in viitorul apropiat si multi vor accepta acest sfat intelept.
 
Aceasta este metoda de Jules Rijckaert şi este garantat de a aduce succes.
Nu exista copii care se joacă pentru a da o sinteză, întocmită de experienţa mea în sportul cu porumbei. Dorinta mea nu este de a da o explicatie plictisitoare, ci prin intermediul unor fapte concrete cu privire la formarea unei tulpini, de management, modul in care se prezinta un porumbel inainte de o cursa, etc …
Cursa de porumbei este uneori cea mai usoara, insa cateodata,in acelasi timp reprezinta unul dintre cele mai grele sporturi.Pentru a reuşi, porumbeii trebuie sa aibe o origine buna si sa isi pastreze sanatatea in mod natural.Celelalte lucruri pot fi invatate dupa multi ani de experienta.In primul rand scopul nostru nu este de a face bani din sportul cu porumbei ,ci de a pastra sportul pur, in vederea promovarii si dezvoltarii acestui sport. Amin
 
1) Formarea unei tulpini : se poate forma numai o tulpina valoroasa  prin reproducerea din porumbei, care sunt  mai buni si mai puternici decat parintii si bunicii lor.
Pentru a da un exemplu: "Late Tiger" din frate şi soră. El a fost mai bun decat stramosii sai care au castigat 12 premii intai.
"David" a fost rasă de "Bult" imperecheat cu sora lui iar recordul arata cat de fantastic cursant este.Ca o pasare de urmarire, cand a fost imperecheata cu diferiti porumbei ,primul castigator la toate distantele Arras 110km si de asemenea Narbonne 877km
Prietenul meu cel mai bun Jos Symons m-a avertizat sa ma asigur ca urmasii ar trebui sa fie mai buni,altfel in loc sa ajungi in top faci cale intoarsa.Din experienta pe care o am ,am aflat ca nu toti porumbeii sunt potriviti pentru endogamie.Dar daca poti face rost de un astfel de porumbel atunci modul este deschis pentru o tulpina de formare,este demn de a fi numita super tulpina.In aceasta problema l-am adus pe "Snelle Fondduif"(porumbel rapid pe distante lungi) care a putut castiga premii de la 100 km dar deasemenea de la 800si 900km.Asemena porumbei pot fi trimisi pentru cateva saptamani pentru curse deoarece ei isi pot reveni mai repede dupa efortul depus.Modul in care imi cursez porumbeii mai tineri este : primele cateva curse la care ii trimit nepariate in fiecare saptama de la inceputil lui iunie  pana la sfarsitul lunii Iulie de la 100 pana la 375 km.Cand acestia se intorc de la cursa la sfarsitul lui iulie ,sunt pariati cu porumbei mai batrani si fac curse in fiecare saptamana,de exemplu: )

  • 10-8 Argenton. . . . . . .525 km.
  • 17-8 Arras . . . . . . . . .110 km.
  • 24-8 Bourges . . . . . . .452 km.
  • 31-8 Breteuil . . . . . . .190 km.
  • 07-9 La Souterraine . . 561 km.
  • 14-9 Arras or Breteuil. 190 km.
  • 20-9 La Souterraine . . 561 km.

Cu succes.Intr-adevar,ei prospera.In opozitie cu ceea ce este intotdeauna pentru a-i salva pe cei mai tineri trebuie sa recunosc ca cele mai bune pasari  batrane al e mele sunt intotdeauna cele care zboara ca pasarile tinere mai mult de 3000de km.
 
Ca exemplu:
"Tipsy" zboara ca o pasare tanara 3.280 km, a castigat premiul 8 din Argenton(525km) iar a l7-lea premiu din Angoulême (657km).La varsta de un an a castigat primul sau premiu din Châteauroux si in acelasi timp primul din Angoulême si a fost a3a din nationala.Acest porumbel nu a ratat niciodata un premiu tocmai din  Saint-Vincent (907 km.)
 
"Bliksem" a fost si el un super porumbel.A castigat la inceputul carierei sale doua prime premii,dupa aceea a zburat 2.700 km si a mai castigat primul loc la Dourdan, primul loc in Argenton, primul loc la Narbonne
 
"Atoom" a câştigat ca  pasăre tanara: locul 4 de la Bourges 452 km şi 14 din LA SOUTERRAINE şi ca yarling locul 1 de la Bourges Prov. După  aceasta locul 1 de la Vierzon 444 km  şi 8 zile mai târziu locul 7 de la Limoges 610 km.
 
Dau mereu acestor porumbei numele de “SNELLE FONDDUIVEN” (porumbei rapizi la  o mare distanţă), deoarece acestia zburau mereu în faţă pe toate distanţele şi în toate circumstanţele vremii.
 
2) Alimentatie:
 
Ei au întotdeauna aceeaşi alimentatie + în fiecare zi o mana de seminţe mici (o mana pentru fiecare 20 de păsări) şi în fiecare săptămână ceai auto-preparat facut din zece feluri diferite de ierburi.
 
“Pregatirea ceaiului"
250 gram.   Straight leaf ferns - Tanacetum.
250 gram.   Water cress - Myriophyllum.
250 gram.   Rhubarb (Chinish) - Rheum officinale.
250 gram.   Dead nettle (only the plant) - Hreb Lamium Album.
150 gram.   Boldo leafs - Boldo.
150 gram.   Dead nettle (only the flower) - Foli Lamium Album.
100 gram.   Fraxines leaves - Frainus.
100 gram.   Candular - Calendula.
250 gram.   Borrago (only the flower) - Borrago.
100 gram.   Mallows - Malva Foli.
Aceste plante pot fi obţinute de la fiecare vanzator de plante, modul de pregătirea este astfel :
Umple o oala cu 10 L apa, fierbe-o, dupa ce o data se fierbe (un clocot) se adauga 2 linguri de plante (lingura de supa) se fierbe iar 15 minute dupa care se toarna printr-o bucata de dantela.
 
Cand cineva pune porumbeilor sai acest fel de ceai in bautura zilnica timp de 2 saptamani pasarea devine super sanatoasa ceea ce poate fi remarcat dupa praful alb de pe cioc si de pe pene. Da-le de asemenea varza create iarna si vara, in vreme friguroasa cand nu poti obtine varza creata le dau morcov ras ceea ce lor le place foarte mult. Nu voi sustine ca acesta este motivul succesului meu, dar in opinia mea asta joaca un rol foarte important.
Porumbeii mei sunt innebuniti dupa asta si chiar o vor manca inainte de a merge la competitie.
 
3) Ar trebuia sa aratam female masculilor inainte de concurs , da sau nu ?
Cum vorbim despre imbarcare ptrima intrebare pe care o punem este : daca este cu adevarat necesar sa le aratam femela. Crescatorii care au incercat aceasta metoda au ajuns la concluzia ca nu fac nici o diferenta la 100-900 km in ceea ce privesc rezultatele.
Experienta ma invatat ca a nu arata femela unui mascul este cea mai avantajoasa metoda si in acelasi timp cea mai simpla. In special cand pasarile participa in fiecare saptamana la curse.
Ele nu devin pasionate si nu isi consuma puterea in cos prin lupta cu ceilanti masculi. Au in mod normal mai multa influenta in cursa unde sunt tinute in cosul de concurs pentru cateva zile .
Este cea mai buna metoda sa ii aduci cu toata forta lor in cursa si cu atat mai mult isi vor iubi casa la intoarcere deoarece ei stiu ca femelele ii asteapta.
Cand cineva le arata femela inainte de a se duce la o cursa ei vor deveni mult mai sireti si isi vor da seama ca e vorba de un joc si ca femela ii va fi luata cat de curand vor ajunge acasa.
Experienta mea este de a nu le arata femela. Dezavantajul de a o arata este, cand femela nu este prea pasionata ( se intampla foarte des atunci cand femela sta pe oua ) Moralitatea masculului care este trimis in cursa poate deveni una grea, scade la zero . Dar atunci cand nu sia vazut femela el se va hrani cu dorinta de a o revedea. Acestea sunt niste intamplari pe care le-am ales din experienta mea de 25 ani in sportul cu porumbei si pe care le-am folosit mereu.
 
Sa nu credeti ca nu am experinta si cu alte metode,am incercat multe din ele.As putea merge mai departe, sa scriu multe lucruri despre managementul si hranirea unui porumbel, dar sper ca ce am scris va va ajuta sa ajungeti  pe drumul spre succes.Daca vei urmari sfatul meu sunt sigur ca succesul va fi dupa colt.

Va doresc un sezon de curse bun si mult succes,este cea mai mare dorinta pentru toti colegii mei crescatori